Formitas

BBDO // An exclusive affiliate of Ketchum


Blogi

Marketing v turizmu

V četrtek, 27. januarja 2011 je potekala prva konferenca o strateškem in kreativnem marketingu v turizmu Travel Zoom 2011. Udeležili smo se je tudi štirje formitasovci. Mislim, da lahko v imenu vseh sklenem, da je bil vtis o konferenci pozitiven, na njej pa smo izvedeli kar nekaj zanimivih in uporabnih vsebin.

V svojem blogu se bom sprehodila skozi poudarke in primere treh govornikov, ki so name naredili največji vtis in od katerih sem izvedela največ.

h2.

Najlepši rojstni dan

Bil je običajen ponedeljek, s to razliko, da je bil moj rojstni dan. Vsi sodelavci so me že zjutraj lupčkali in mi čestitali. Najbolj pa sem si zapomnila voščila naše Ane I., ki je prišla do mene in rekla, da škoda, ker nočem kravala okoli rojstnega dne, kar bi si vsi zelo želeli.

Počitnica

Popoldne smo se vsi sodelavci dobili v kuhinji, kjer smo se sladkali s tiramisujem in nazdravili mojim rosnim 26 letom. Po sladkih dobrotah se je po celotnem nadstropju razlegel krik, nam zelo znane besede: POČITNICA! In počitnica se je nadaljevala v Biljardni hiši …

Napoved za leto 2011

Prijatelj Formitasa, učenec Jyotisha, je naši Mojci voščil leto 2011. Želimo, da bi izvirno voščilo navdihnilo tudi vas, zato ga delimo v obliki bloga.

Prihaja leto 2011 (zatišje pred prebujenjem)

Naše odločitve v letu 2011 bodo presodne za mnoga desetletja, ki bodo sledila. To bo leto dobrih odločitev.

Dobra primera uporabe podatkov na Twitterju

O Twitterju in njegovi uporabi/izrabi najdemo veliko različnih mnenj in pogledov. Na prvo žogo je Twitter le neko orodje za instant mesidžiranje, ampak vse več primerov kaže na to, da se da podatke na Twitterju koristno in tudi kreativno uporabiti …

Interaktivni banner VW

Prvi dober primer uporabe podatkov iz Twitter accountov je interaktivni banner, ki so ga izdelali na Volkswagnu.

Jahanje eko trendov - posvojeno božično drevo

Nekaj dni nazaj sem zasledila zanimivo idejo, ki poskuša “zajahati val” bio in eko trendov ter nagovarja posameznike, ki se zavedajo pomena ohranjanja in odgovornosti do narave.

In sicer … na spletni strani www.zeleno-drevo.si lahko naročite naravno (torej živo, pravo) drevesce, ki vam bo mesec dni služilo kot novoletna jelka. Drevo, ki ga lahko izberete in naročite kar preko spleta vam pripeljejo na dom. Po enem mesecu ga prevzamejo in ga v drevesnici adaptirajo na naravne pogoje.

Kreativnost, ki deluje

Minulo poletje sem se udeležil srečanja, na katerem so sodelovali direktorji projekta Bayer, ki delajo v agencijah mreže BBDO iz vsega sveta. Na avgustovskem »summitu« v Chicagu, ki ga je gostil domačin Energy BBDO, sem zastopal regionalne barve: Slovenijo, Hrvaško, Srbijo ter Bosno in Hercegovino. Večdnevno sestankovanje je bilo zelo zanimivo in informativno. Agencije smo si med seboj izmenjale izkušnje, saj se trenutno vsi srečujemo s podobnimi izzivi.

Fiknik

V četrtek, 14. 10. 2010, smo Formitasovci v popoldanskih urah začeli polniti prijetno kočo v Podgori, ki je že ob prihodu prve »žur ekipe« začela prekipevati od pozitivne energije. Do večera, ko se je v koči zbrala skoraj celotna Formitasova ekipa, se je F-piknik – ali krajše Fiknik – začel odvijati s polno paro.

Po odlični večerji je mlajše člane bolj izkušena ekipa Formitasa prijetno presenetila s krstom.

7 razlogov zakaj rad hodim v službo

Mislim, da je takih izpovedi dandanes bolj malo, pa vendarle se najde kdo, ki se rad pohvali s tem, da dela z veseljem.

Slovenska modna industrija

Začelo se je lepo. Prilogi osrednjega slovenskega časnika je bila priložena vloženka – katalog novih izdelkov slovenskega proizvajalca obutve. Že ob prvem listanju kataloga sem presenečeno ugotovila, da novosti sploh niso tako zelo napačne in moje oko je takoj našlo izdelek po svoji meri. Tej misli se je takoj pridružila še ideja, da bom s tem podprla, vsaj malo, tudi slovensko modno industrijo, katero tako zelo izriva globalizacija trga in še kaj.

Zgodilo se je v Cannesu

Nič lepšega kot če te konkurenca pohvali. Če pa ti pošlje še prispevek za na stran, toliko bolje. Z veseljem objavljam prispevek “neznanca”:

_“Vse se je začelo tako, da je kolega, imenujmo ga Janez, na “vseslovenski medagencijski večerji Cannes 2010” pohvalil Formitasov web nastop. Formitasovke so podvomile v njegovo iskrenost. Zato je tezo podkrepil z argumenti. Ani je Janezova prav nič “slovenska” pohvala sicer godila, ampak je samokritično ugotovila, da weba že par dni niso osvežili. Sledila je krajša diskusija o tem, kaj je to dober “agencijski web”.

Tačke Formitasovcev

Vseh nog imamo sicer več, ampak nekaj poletnih …

Online skupinski nakupi – končno tudi v Sloveniji :)

Pred kratkim je tudi slovenski splet dobil prvi servis s področja online skupinskega nakupovanja – BigDeal.si. Iz ideje, ki se je utrnila ameriškemu podjetju Groupon, je nastal pravi trend, ki že nekaj časa »zažiga« po ZDA in evropskih državah. Celo v bližnji soseščini (Hrvaška, Srbija, Madžarska …) je prisoten že od lani, sedaj bomo v ugodnostih t. i. collective buyinga lahko uživali tudi na sončni strani Alp.

Utrinek iz Londona

Prejšnji teden sem iskala navdih, pomlad, počitek in dobro pivo po Londonu. Našla sem skoraj vse, predvsem vreme se je izkazalo za res aprilsko.

Prilagam nekaj foto utrinkov iz vzhodnega dela Londona. Cheers!

Slovensko znanje gre v svet ...

V različnih debatah, na različnih koncih, v mnogih situacijah in gotovo vsaj v zadnjih petnajstih letih sem se srečal z mislijo o tem, kako veliko vemo in kako slabo znamo svoje znanje uveljavljati. Doma ni cenjeno, vsak tujec je več vreden od tega kar govorimo, predstavljamo, uveljavljamo, vemo, študiramo sami, za nastope v tujini pa nimamo niti samozavesti niti ne v naprej danih možnosti, saj prihajamo iz segmenta “very small countries”.

Prihaja dobro leto

Kaj povedati v čestitki ob koncu leta, za katerega so optimisti veseli, da ga je konec, pesimisti pa napovedujejo, da bo naslednje še hujše?

Dobro leto prihaja, smo si rekli Formitasovci. Samo verjeti moraš v dobre stvari, pa se zgodijo, smo dodali še malo aktualne duhovne miselnosti. In znati moraš uživati v drobnih dogodkih. V sončnem vzhodu, objemu, nasmehu, koščku čokolade …

In smo začeli razmišljati o pozitivnih stvareh, ki se bodo zgodile v novem letu.

To JE TREBA zapisati

Po Urškinem zgledu, tudi jaz objavljam “blogčič” z lektorsko vsebino.

V različnih besedilih se pogosto srečujemo z napačno rabo naklonskega izraza treba, ki precej pogosto postane pridevnik potrebno.

Pridevnik potreben (potrebno, potrebna) je lahko levi prilastek (npr. potrebna sredstva) ali povedkovo določilo (sredstva so potrebna).

pesnica.si

Sem živ dokaz, da je v vsakem od nas nekaj pesnika. Festival poezije in vina ima že nekaj let razpis pesnik.si. Letos sem se prijavila in osvojila 3. mesto. Ponosno objavljam svojo sms poezijo:

Očedim kremplje, počešem rep, grem v noč.

YouTube Cannes Young Lions 48 Hour Ad Contest

Z Blažem sva že dvakrat trudila v Slovenijo prinesti kanskega leva, pa nama to ni uspelo. To pa seveda ni razlog, da ne bi vsi držali pesti za mlade kreativce, ki v Cannes-u tekmujejo letos.

Miti in legende ali zakaj smo in bomo najboljši

Knjige, v katerih so zbrani miti in legende, so pogosto pospravljene v oddelke za otroško in mladinsko književnost ali pa v zgodovinske razdelke knjižnic in knjigarn. Skoraj krivično, če pomislimo, da jih to zvede na raven pozabljenih pravljic, ki so samo še dekor ali brezskrbno tavanje po zgodovinski domišljijski zakladnici ljudi. Vendar s tem delamo tem zgodbam krivico, miti in legende so namreč žive zgodbe, žive »logike«, ki še vedno krojijo naše doživljanje samih sebe in dogodkov, ki se nam dogajajo ali jih ustvarjamo.

Živel 1. maj!

Istranova, ki jo Formitasova ekipa pomaga ustanavljati, bo pristan dobre hrane in pijače, miru in navdiha ter priložnosti za mentalno ali telesno rekreacijo. Istranova pa bo tudi prostor za prepih idej in oder za vse stile in žanre.

Ker radi dvignemo glas (ali pa pest) proti napakam sveta in ker je škoda praznega odra (preden zares odpremo), smo 1.